Factory St. Gallery / Janne Nummela

Yksi galleria-maailman helmi, joka ei löydy virallisista galleria-luetteloista on tehtaankadulla huvilakatua vastapäätä sijaitseva Factory St. Gallery. Sijainti on mitä ihanteellisin kupille teetä/kahvia ja samalla voi nauttia näyttelystä. Toki paikan kotoisuutta lisää vielä se, että törmäsin mielenkiintoisessa yhteydessä paikan pitäjään Helsingin yöelämässä. 

Kuva

Nyt syyskuussa etenkin kannattaa tehdä visiitti, sillä nähtävillä Janne Nummelan maalauksia, jotka tehty “paper marbling”-tekniikalla, joka on suosittu Turkissa. Töissä näkyvä veden dynamiikka ja sattumanvaraisuus tuovat lopputuloksen, jonka äärellä vaihteeksi kaltaiseni kyynikkokin pystyy vain ihastelemaan. Ohessa Aikamatto, Marmoriplaneetta ja Kallioranta.

Kuva

Kuva

 

Kävin kuva-googlettamassa “paper marbling” ja näiden töiden tasoa tosiaan nostaa hallittu värien käyttö ja yksityiskohdat. Näkisin, että nämä työt ovat mielenkiintoinen risteytys turkkilaista koristelua ja käsitöitä sekä länsimaista abstraktia kuvataidetta. Etenkin ottaen huomioon nykyisen muslimifobia-trendin, töistä olisi tulkitavissa myös yhteiskunnallista sanomaa. Pari työtä oli nimetty Elämänmuotojen entsyklopediaksi ja tämä tuntuisi parhaiten tiivistävän intuitiivisia merkityksiä, joita työt herättävät.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s